Technológiai fejlesztés a Fortezza Kft-nél

Kedvezményezett neve: Fortezza Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00654

Projekt célja: Technológiai fejlesztés a Fortezza Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 63 441 281 Ft

Projekt tartalmának részletes bemutatása:
Projekt egyrészt eszközbeszerzésből áll, másrészt csarnoképítésből, telephelyfejlesztésből. A csarnokban kerül elhelyezésre a pályázat keretében beszerzésre kerülő eszközpark, ezzel PVC profilok vágására, darabolására, ablak- és ajtókeretek gyártására, különböző méretű elemek előkészítésére alkalmas gyártókapacitás kerül kialakításra.

Csarnoképítés: Épület bruttó alapterülete.277,62 m2, Homlokzatmagasság:6,97 m, Gerincmagasság.5,77 m, termelőtevékenységre alkalmas terület:229,67 m2.
A könnyűszerkezetes csarnok vasalt beton pontalapokra épül, acél vázszerkezetű lesz, amely tetőszerkezetét gyártott hegesztett szerkezetű rácsos tartók alkotják, falát hidegen hengerelt acél szelvényekből álló oszlopok tartják. A tető héjazata 120 mm vastag szendvicspanel, homlokzata 100 mm vastag szendvicspanelből készülnek. A 20 cm vastag szálerősítésű ipari padló, 30 cm –es zúzottkő ágyazaton fekszik 8t/m2 terhelésre méretezett. Nyílászárók műanyag, illetve acéltokos kivitelűek, a külső nyílászárók 6-7 kamrásak kielégítik a legszigorúbb energetikai előírásokat. Az irodákat, öltözőt, étkezőt, és a vizesblokkokat acélvázra szerelt gipszkarton falak és födém határolnak, melyek kőzetgyapot szigetelést kapnak. A falak, illetve a padló kerámia, laminált padló burkolatokat kapnak, vagy diszperziós falfestést alkalmazunk. A fűtést és a meleg vizet gázkazán és központi fűtés biztosítja. A csarnokban gyengeáramú és erősáramú hálózat lesz (1 fázis 220V , 3 fázis 380V). Az udvart és a közlekedési utakat úgy alakítottuk ki, hogy a termelés során készített termékeket rakodógépek segítségével szállítóeszközre, de akár nyerges kamionokra is kényelmesen fel lehessen rakni. A csarnok ipari övezetben helyezkedik el, közel az autópályához, a minél kedvezőbb logisztika miatt.
Mellékeltük az építéshez tartozó részletes építési költségbecslést, amely tartalmazza a részletes építési tételeket.

Eszközbeszerzés: Felder FD 21 sorozatfúró, Felder K 940 S formalizáló körfűrész, KABAN AC 1040 automata kétfejes gérvágó, KABAN PB 2010 osztó vágómaró, KABAN HD 2012 automata üvegezőléc vágó, KABAN DE 4050 kilincs és zárhely marógép, KABAN CD 3051 CNC saroktisztító automata – mellékeltük az eszközök részletes műszaki leírását tartalmazó árajánlatot.

A kilincs és zárhely marógép alkalmas a PVC és fémprofilok megmunkálására, CNC saroktisztító gép a sarokvasak megtisztítására, vágógépek alkalmas műanyag, fém lapok méretre vágására, a sorozatfúrógép, illetve a fűrészgép szintén előkészítő tevékenység végzésére alkalmas. Ezekkel a gépekkel előkészített PVC és fém lapokkal, profilokkal további megmunkáló gépekkel elő lehet állítani ablakokat, ajtókat, különböző bútorlapokat, fémszekrényeket.
Napkollektoros rendszer – Sík kollektor: a használati melegvíz előállítására a telephelyen.

Nyelvi képzés: 2ember 100 órás nyelvi képzése 2000 Ft-os óradíjjal, hogy munkatársaink külföldi megrendelések esetén is tárgyalóképesek legyenek.
Fejlesztendő tevékenység 2561’08 Fémfelület-kezelés.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.11.10.